Skip to main content

O vizită minunată la Crama Bauer


Se spune că liniștea o găsești doar atunci când sufletul tău este împăcat. Dar eu mai cred că liniștea apare atunci când pășești pe acest pământ de poveste, Crama Bauer purtându-i numele. Sunt multe crame în Drăgășani, dar aici veți găsi un loc fascinant unde vița de vie se proptește fastuoasă și mândră, iar Oltul se întinde lângă cramă, lăsându-te  mut de uimire de frumusețea locului, Vinurile îți înalță simțurile și îți curăță sufletul de păcate. Totodată, acestea creează legături, sparg barierele timpului și te invită să te bucuri de viață. Aici, la Crama Bauer, timpul parcă stă în loc. În măiestria locului, timpul magic se îmbină cu pasiunea a doi oameni: soții Raluca și Oliver Bauer. Pentru că cei doi sunt cei care au creat acest loc minunat. Prin pasiune și muncă poți să îți realizezi ce îți dorești. Crama Bauer reprezintă o evadare într-o lume a cărei poveste îți deschide alte perspective. 

Am ajuns împreună cu bloggerii la Crama Bauer,  într-o sâmbătă plăcută de vară, unde de la primul pas s-a trezit dorința de a explora frumusețea locului. Domnul Oliver Bauer, neamț de origine, dar oltean prin adopție, ne-a introdus în fascinanta lume a vinului și ne-a povestit lucruri interesante despre Crama Bauer, dar și despre tot ce implică producția vinului. Pentru că vinul nu se reduce numai la produsul finit, ci la ce există în spate. Am aflat că la vie lucrează atât tineri, cât și bătrâni, iar femeile reprezintă baza producției pentru că sunt mai serioase și harnice. Tot domnul Bauer ne-a povestit de perioada când s-a apucat să învețe meserie, începând cu munca de jos, astfel a trecut prin toate etapele producerii vinului. Domnul Oliver Bauer te captivează prin poveștile sale în așa fel încât uiți când trece timpul. Soția sa, doamna Raluca Bauer, ne-a așteptat cu bunătăți minunate proaspăt preparate în casă pe care le-am asociat cu vinurile Cramei Bauer unde a avut loc atât o degustare de vinuri, cât și una de pahare, totul contemplându-se într-o creativitate naturală.

Într-un loc unde gândurile devin mute de uimire,  inima se îmbracă în verdele viei, reușind să întinerească și să trezească chiar și cele mai ascunse simțuri. La Crama Bauer cred că s-au unit toate gândurile bune; este loc cel mai potrivit pentru a te ajuta să ieși din starea de încordare.
Din frumoasa vizită pe care am făcut-o alături de oameni frumoși, vinurile cramei le-aș putea descrie ca o alcătuire de pasiuni, vizita cramei ca pe o explorare și întreaga experiență de la Crama Bauer ca pe o poveste.Comments

Popular posts from this blog

Reach out and touch faith! Circle of Love în Craiova

M-am născut acum un sfert de secol într-o familie de depechari. În primele luni de viață, părinții mi-au făcut cunoștință cu muzica celor de la Depeche Mode, așa că nu a fost nicio mirare când (bebeluș fiind) adormeam imediat cum auzeam vocea lui Dave Gahan. Nu am avut nevoie de cântecele de leagăn.

Dau regele pe nebun

Îl aștepta nerăbdătoare în gară. Își mușca buzele și se uita încruntată, inima bătându-i cu putere. Brusc, cineva o apucă de mână și o trase spre dreapta. Era Vlad.

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Histria

Vinul este eroul unei seri cu adevărat magice. O seară de vară, alături de oameni frumoși, vinuri bune și brânzeturi fine reprezintă esența unei relaxări bine meritate. Al 15-lea eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro ne-a răsfățat simțurile la Mignon; locația are o terasă linișită, potrivindu-se de minune  cu degustarea de vin și brânzeturi.